lørdag 11. mai 2013

Brownies med toffee, mørk og lys Valrhonasjokolade, cashew-/paranøtter og maldonsalt

Til advarsel er denne ikke uten laktose. Den kan i tillegg inneholde spor av kalorier...


Enkel å lage, veldig god og kvalmende (og det er kun positivt...)
Oppskriften er oversatt fra amerikanske mål og mesteparten er konvertert til gram.

Brownie

4 spiseskjeer usaltet smør
60g mørk Valrhonasjokolade (68%) eller tilsvarende
50g sukker
55g brunt sukker
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt (nei, ikke vaniljeessens!)
1 egg
65g mel

Toffee
110g usaltet smør
165g brunt sukker

Topping
150g lys Valrhonasjokolade (43%) eller tilsvarende. Finhakket.
75g mørk Valrhonasjokolade (68%) eller tilsvarende. Hakket.
150g grovhakkede nøtter (cashew/pekan/valnøtt/para, fritt valg, velg gjerne to, 150g totalt)

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Dekk en 20x30 form med bakepapir.

Smelt 4 ss smør og 60g sjokolade i vannbad eller VELDIG forsiktig i kjele på lav varmt til glatt, flytende masse. Håndvisp inn sukker, brunt sukker og innholdet i vaniljestangen eller vaniljeekstrakten. Visp inn egget godt. Visp deretter inn melet i litt etter litt. Fordel jevnt i form og stek i 15 minutter. Ta ut av ovnen, men la ovnen stå på.

Ha 110g smør og 165g brunt sukker i en kjele på medium varme. Visp til det begynner å boble. La det boble svakt i 4 minutter. Rør innimellom. Hell forsiktig og jevnt over brownien. Sett tilbake i ovnen i 7 minutter. Ta ut og ha over lys sjokolade. La stå i 10 minutter.
Mens brownien står i 10 minutter, grovhakk nøtter og rist i panne. Ha over maldonsalt og smak til. Passe salt, ikke for mye, ikke for lite.
Ha mørk sjokolade over den lyse. Ha over nøtter og trykk de ned i sjokoladen slik at det blir nesten jevnt. Sett i kjøleskap og avkjøl i minst 1 time. Kutt deretter i biter (24).

Veldig godt, litt kvalmende...