lørdag 31. mars 2012

Fontanafredda Nebbiolo 2009


Fargen er mørk rød med noe brunskjær

Lukten er parfymert med skogsbær, syrlige røde bær, eik, skogbunn og lakris.

Smaken er relativt bløt til Nebbiolo og være. Mer syrlighet mot slutten.

Relativt kommersiell Nebbiolo som slettes ikke er så verst. Mye vin for pengene.

84/100

Finnes på polet og koster 135,-

fredag 30. mars 2012

Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussia 2010


For et lite halvår siden drakk jeg 2009 årgangen av denne vinen. Det falt i smak. Hvordan står 2010 årgangen av denne billig-Barberaen seg?

Fargen er rød mot lilla

Lukten er syrlig røde bær. lakrisk og lær

Smaken følger lukten med sylig røde bær, skogbunn og lakris. Relativt lettdrikkelig og enkel Barbera til en sympatisk pris.

Holder 2010 årgangen hakket før 2009

85/100

Finnes på polet og koster 129,-

lørdag 10. mars 2012

G. D. Vajra Langhe Rosso 2009


Langhe Rosso laget på 80% Dolcetto, 15% Barbera, 5% Freisa/Nebbiolo/Pinot Noir. Så godt som en Dolcetto da egentlig.

Fargen er en litt matt, dyp mørk rød/lilla

Lukten er urter, grønnsaker, eik, tanniner rosiner

Smaken er grønt, rosiner, overmoden syrlig frukt med mye tanniner.

84/100

Helt grei matvin til lett kjøtt eller pasta med feit saus som faller litt gjennom som kosevin, med for påtrengende tanniner.

Finnes på polet og koster 128,-

søndag 4. mars 2012

Turckheim Pinot Gris Réserve 2010


Enkelog rimelig Pinot Gris dette her. Verdt pengene? Vi får se...

Fargen er lys, litt svak gul

Lukten er lett med innslag av ananas og stjernefrukt. Honning?

Smaken er syrlig med grønne og gule epler. Pære. Syrlig litt bitter avslutning. Manglende fylde men relativt lang avslutning.

Tja. Helt grei til fisk og sterk mat. På ingen måte noen stor vin.

82/100

Finnes på polet og koster 140,- som er på den nedre delen av prisskalaen

Barbera d'Asti Selezione Luca Roagna 2010


Dette er altså ikke en av barberaene til Luca Roagna. Ser du den lille skriften med "Seleczione di"? Denne er kun for Norge. Luca Roagna har plukket ut og blandet er Barbera d'Asti fra forskjellige småprodusenter på oppdrag for en norsk leverandør.

Fargen er relativt lys til Barbera å være. Morellfarget.

Lukten er frisk og syrlig. Moreller og lakris. Noe brent.

Smaken følger lukten. Moreller og kirsebær. Lakris og røyk. Noe krydder. Relativt lett, men syrlig avslutning. Litt tynn.

Helt kurrant vin som gjør det godt til mat, spesielt med litt saus.

85/100

Finnes på polet og koster relativt sympatiske 150,- som er sånn passe greit, midt på treet for en helt kurrant Barbera til mat.

Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges


Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges (3 pers)

500g Uerfilet (3 fileter)
1 gul paprika
1 rød paprika
1 oransje paprika
1/2 pakke aspargestopper
Litt salat av eget ønske
1 stooor portobellosopp
1 dl fiskekraft (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Chillipulver
God olivenolje
Smør

Fisk

Ha så mye chillipulver du selv vil på en side av fisken sammen med salt.
Ha godt med smør i en panne hvor det akkurat er plass til fisken. Varm opp og stek på full varme i 2 minutter på hver side, chillisiden ned først.

Paprika

Del paprikaene i 4 og legg med skinnet opp i en ildfast form. Pass på at de ikke dekker hverandre. Gni inn med olivenolje og litt salt. Sett i ovn på 250 grader litt over midten. Når skinnet begynner å få en lett brent farge er de klare (burde ta 20-30 minutter, pass på å bake de lenge nok. Baker du de for kort får du problemer med å ta av skallet)

Når paprikaene er ferdige legger du dem i en bolle og lukker med folie. La ligge i 10 minutter. Da dem opp og dra av skallet. Har de ikke ligget lenge nok i ovnen blir dette vanskelig.

Sopp/Asparges

Kutt soppen i skiver og stek i litt smør på begge sider ved middels varme med litt pepper. Ha på fiskekraft og kok inn.

Aspargesen stekes i olje på middels varme i 4-5 minutter eller til møre. Smak til med salt.

Legg opp og server med en tysk Riesling eller en Fransk Alsacevin.

Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker


Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker (3 pers)

500g torskeloin
1 pose spinat (stor eller liten avhengig av hvor sterk du vil blir)
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1/2 gul løk
3 passe store aromasopp
Litt blomkål
1 stor ts sennep
1 dl hvitvin
Salt
Pepper
Olivenolje

Fisk

Salt og pepre etter egen smak. Stek 3 minutter på hver side ved middels varme.


Spinat/løk

Kutt opp løk i tynne strimler. Stek i middels varm panne med litt smør til spinaten detter litt sammen. Salt etter smak. Ikke glem saltet.

Grønnsaker

Kutt opp grønnsaker i passe store biter. Stek i litt olje på middels varme til de er lett møre. Ha på 1 dl hvitvin og en stor ts sennep av eget ønske. Vend og kok inn.

Server og drikk en lett, syrlig Barbera d'Asti til.