Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
lørdag 31. mars 2012
Fontanafredda Nebbiolo 2009
Fargen er mørk rød med noe brunskjær
Lukten er parfymert med skogsbær, syrlige røde bær, eik, skogbunn og lakris.
Smaken er relativt bløt til Nebbiolo og være. Mer syrlighet mot slutten.
Relativt kommersiell Nebbiolo som slettes ikke er så verst. Mye vin for pengene.
84/100
Finnes på polet og koster 135,-
fredag 30. mars 2012
Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussia 2010
For et lite halvår siden drakk jeg 2009 årgangen av denne vinen. Det falt i smak. Hvordan står 2010 årgangen av denne billig-Barberaen seg?
Fargen er rød mot lilla
Lukten er syrlig røde bær. lakrisk og lær
Smaken følger lukten med sylig røde bær, skogbunn og lakris. Relativt lettdrikkelig og enkel Barbera til en sympatisk pris.
Holder 2010 årgangen hakket før 2009
85/100
Finnes på polet og koster 129,-
lørdag 10. mars 2012
G. D. Vajra Langhe Rosso 2009
Langhe Rosso laget på 80% Dolcetto, 15% Barbera, 5% Freisa/Nebbiolo/Pinot Noir. Så godt som en Dolcetto da egentlig.
Fargen er en litt matt, dyp mørk rød/lilla
Lukten er urter, grønnsaker, eik, tanniner rosiner
Smaken er grønt, rosiner, overmoden syrlig frukt med mye tanniner.
84/100
Helt grei matvin til lett kjøtt eller pasta med feit saus som faller litt gjennom som kosevin, med for påtrengende tanniner.
Finnes på polet og koster 128,-
søndag 4. mars 2012
Turckheim Pinot Gris Réserve 2010
Enkelog rimelig Pinot Gris dette her. Verdt pengene? Vi får se...
Fargen er lys, litt svak gul
Lukten er lett med innslag av ananas og stjernefrukt. Honning?
Smaken er syrlig med grønne og gule epler. Pære. Syrlig litt bitter avslutning. Manglende fylde men relativt lang avslutning.
Tja. Helt grei til fisk og sterk mat. På ingen måte noen stor vin.
82/100
Finnes på polet og koster 140,- som er på den nedre delen av prisskalaen
Barbera d'Asti Selezione Luca Roagna 2010
Dette er altså ikke en av barberaene til Luca Roagna. Ser du den lille skriften med "Seleczione di"? Denne er kun for Norge. Luca Roagna har plukket ut og blandet er Barbera d'Asti fra forskjellige småprodusenter på oppdrag for en norsk leverandør.
Fargen er relativt lys til Barbera å være. Morellfarget.
Lukten er frisk og syrlig. Moreller og lakris. Noe brent.
Smaken følger lukten. Moreller og kirsebær. Lakris og røyk. Noe krydder. Relativt lett, men syrlig avslutning. Litt tynn.
Helt kurrant vin som gjør det godt til mat, spesielt med litt saus.
85/100
Finnes på polet og koster relativt sympatiske 150,- som er sånn passe greit, midt på treet for en helt kurrant Barbera til mat.
Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges
Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges (3 pers)
500g Uerfilet (3 fileter)
1 gul paprika
1 rød paprika
1 oransje paprika
1/2 pakke aspargestopper
Litt salat av eget ønske
1 stooor portobellosopp
1 dl fiskekraft (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Chillipulver
God olivenolje
Smør
Fisk
Ha så mye chillipulver du selv vil på en side av fisken sammen med salt.
Ha godt med smør i en panne hvor det akkurat er plass til fisken. Varm opp og stek på full varme i 2 minutter på hver side, chillisiden ned først.
Paprika
Del paprikaene i 4 og legg med skinnet opp i en ildfast form. Pass på at de ikke dekker hverandre. Gni inn med olivenolje og litt salt. Sett i ovn på 250 grader litt over midten. Når skinnet begynner å få en lett brent farge er de klare (burde ta 20-30 minutter, pass på å bake de lenge nok. Baker du de for kort får du problemer med å ta av skallet)
Når paprikaene er ferdige legger du dem i en bolle og lukker med folie. La ligge i 10 minutter. Da dem opp og dra av skallet. Har de ikke ligget lenge nok i ovnen blir dette vanskelig.
Sopp/Asparges
Kutt soppen i skiver og stek i litt smør på begge sider ved middels varme med litt pepper. Ha på fiskekraft og kok inn.
Aspargesen stekes i olje på middels varme i 4-5 minutter eller til møre. Smak til med salt.
Legg opp og server med en tysk Riesling eller en Fransk Alsacevin.
Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker
Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker (3 pers)
500g torskeloin
1 pose spinat (stor eller liten avhengig av hvor sterk du vil blir)
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1/2 gul løk
3 passe store aromasopp
Litt blomkål
1 stor ts sennep
1 dl hvitvin
Salt
Pepper
Olivenolje
Fisk
Salt og pepre etter egen smak. Stek 3 minutter på hver side ved middels varme.
Spinat/løk
Kutt opp løk i tynne strimler. Stek i middels varm panne med litt smør til spinaten detter litt sammen. Salt etter smak. Ikke glem saltet.
Grønnsaker
Kutt opp grønnsaker i passe store biter. Stek i litt olje på middels varme til de er lett møre. Ha på 1 dl hvitvin og en stor ts sennep av eget ønske. Vend og kok inn.
Server og drikk en lett, syrlig Barbera d'Asti til.
Abonner på:
Innlegg (Atom)