fredag 9. november 2012

Vietti Nebbiolo Perbacco 2007


God vinmaker. Så er spørsmålet om en Nebbiolo blandet sammen av alt mulig rare parseller blir no tess...
Vi sakser fra hjemmesiden til Vietti:

The 2007 Perbacco is made from parcels in: Bricco Boschis, Ginestra and Mosconi (aged together), Liste, Brunella, Crocetta, Pernanno and the youngest vines in Fossati, Ravera (planted in 2000) and Scarrone (planted in 2003).

En grei blanding altså. Men med mesteparten av vinen hentet fra Bricco Boschis, Ginestra og Mosconi skulle det ikke være noe og utsette på kvaliteten.

10 måneder på barrique og deretter 16 mnd på store Botti.

Fargen er medium rød. Ingen tegn til oransje/brunskjær.

Lukten er godt på vei mot Barolo. Noen mer syrlig frukt. Jordbær og bringebær med tanniner og lakris/eik.

Smaken er en lett Barolo verdig. Luftes utover kvelden. Fortsatt jordbær og lakris. Skogbunn og sopp. Litt krydder.

Denne vinen er delvis laget av fat som ikke når helt opp til å blir Vietti Barolo Castiglione. Vi er derfor nære Barolo i denne vinen.

Meget vellykket Nebbiolo som helt klart egner seg best til mat (kraftige pastaretter eller lett kjøtt med fet saus). Kommer til å holde seg godt i 5-7 år til. Minst.

89/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar