mandag 26. september 2011

Sous Vide Lammecarré med gulrot, rosenkål, eple og sopp


Sous Vide Lammecarré med gulrot, rosenkål, eple og sopp (3 pers)
700g lammecarré
2 steinsopp
1 stor potet
1 liten pose rosenkål
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Olivenolje
2 dl kalvekraft
2 dl kjip rødvin
Rosmarin
Timian
Laubær

Lammecarre

Varm opp en panne på middels varme med smør og legg i hvitløk og en god kvast rosmarin. Stek til hvitløken er mør og smøret har tatt smak. Legg i kjøttet 1 minutt på hver side for bruning. Skru av varmen og la kjøttet ligge noen minutter til på hver side for å ta til seg smak.
Tilbered Sous Vide sammen med smør, hvitløk og rosmaring fra panna på 62 grader i 45-120 minutter avhengig av hvor lenge du gidder å vente.

Eple og potet

Kutt poteten i skiver og stek i smør og salt på middels varme til de er ferdig. GJør det samme med eple.

Rosenkål, gulrot og sopp

Rosenkål og gulrot kokes i 5 minutter. Soppen stekes på middels varme i ca 5 minutter. Smakes til med salt og pepper.

Saus

Bland kalvekraft og kjip rødvin med timian, rosmarin og laubærblad. Reduser til ca 1/2 dl. Smak til med salt og pepper.

Legg opp, server og ta for deg en tradisjonell Barolo. Nå er kan høsten komme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar